Nieuws

 

NUENEN HELPT

Informatie over o.a. zorg en ondersteuning, opvoeding, vervoer en inkomen vanuit Nuenen voor de Nuenense bewoners.

———————————————————————————————————————————————————————————————-

VUURWERKOVERLAST

Mocht u ondanks alle voorzorgsmaatregelen toch overlast ondervinden van vuurwerk rond de jaarwisseling, dan kunt u dat melden via de reguliere kanalen en bij: https://meld.nl/melding/milieu/vuurwerkoverlast

Laten we er met zijn allen een fijne jaarwisseling van maken !

———————————————————————————————————————————————————————————————-

NIEUWE BUREN MOLVENSE ERVEN?

Sjef Bergers (ME 31) wil graag alle nieuwe bewonder welkom heten, maar hij moet dan wel op de hoogte zijn!

Wil ieder hen even tippen als er een nieuwe buur bekend is. (j.bergers@onsnet.nu)

Folder BVME 2015 voorzijde  Folder BVME 2015 achterzijde

——————————————————————————————————————————————————————————————————

LINKJES

http://www.facebook.com/cultuuroverdag  Geen tijd of zin om ’s avonds uit te gaan? Maar wilt u overdag wel een mooie film zien, een muziekuitvoering bijwonen of een theatervoorstelling bezoeken? Voor iedereen ‘met tijd overdag’ gaat de vrijwilligersgroep Cultuur Overdag dit mogelijk maken, in samenwerking met Het Klooster in Nuenen.

https://www.4hetleven.nl  Bent u op leeftijd en komt u weinig buiten de deur? Ga dan met ons mee! Stichting Vier het Leven organiseert film-, theater- en concertbezoeken voor ouderen (vanaf 65 jaar). Geniet met een klein gezelschap van een heerlijke middag of avond uit! Wij begeleiden u persoonlijk van deur tot deur. Want samen uit is samen genieten! Gaat u met ons mee?

www.parochieheiligkruisnuenen.nl   Biedt levensbegeleiding en ouderenpastoraat, in enkele gevallen in samenwerking met de Protestanse Gemeente Nuenen. Zij bieden o.a. bezoek aan ouderen en zieken, felicitaties bij 75-plussers, communie aan huis, rouwbegeleiding en gespreksgroep voor gescheiden mensen. Mail: parochieheiligkruisnuenen@onsnet.nu, telefoon 040-283 1210, werkdagen van 9 tot 12.

afvalkalender.nuenen.nl   De gemeente Nuenen presenteert hier de online afvalkalender. Als inwoner kunt u zien wanneer bij u in de straat het rest-, gft-afval, plastic en oud papier wordt opgehaald.

www.ruimtelijkeplannen.nl   Vanaf 1 januari 2010 moet elke gemeente bestemmingsplannen digitaal maken. U kunt de digitale bestemmingsplannen van de gemeente Nuenen op deze site vinden.

www.alleszelf.nl    Hoe kunnen mensen tot op de hoogste leeftijd zelfstandig blijven wonen? Het zoeken, vinden, vergelijken en direct gebruiken van diensten is daarbij belangrijk; voor ouderen, mantelzorgers en hulpverleners. Alleszelf.nl onderzoekt hoe dit in Nederland is geregeld. Hier vindt u steeds meer informatie en diensten.