Commissie Duurzaam

 

Klimaatdoelen behalen is een van de grotere uitdagingen waar onze maatschappij voor staat. Dat vraagt ook actie van ons als wijkbewoners. Als vereniging willen wij daarbij graag behulpzaam zijn. De commissie duurzaam@BVME heeft kengegevens van ons type huizen verzameld en kan op basis daarvan bewoners inzicht geven in het energieverbruik en de maatregelen adviseren om energieverbruik te verminderen. Op basis van deze gegevens heeft de werkgroep duurzaam een uitgebreid document opgesteld waarin beschreven staat wat mogelijke energiemaatregelen zijn, wat ze kosten en wat ze opleveren, dit specifiek voor onze woningen. 

Zo worden behandeld de kosten en baten van vloer, spouwmuur, dakisolatie en raamisolatie, het optimaliseren van de CV installatie en het belang van ventilatie. Ook is er een overzicht van de diverse subsidiemogelijkheden.

Door de indeling van de isolatiestatus in: oplever, matig, goed en super, kan snel een inzicht worden verkregen in het effect van isolatie op energie gebruik en de vergelijking gemaakt met het eigen energie gebruik.

Dit document kunt u inzien via deze link: Energie besparen in de Molvense Erven? (versie 8)

Wilt u weten hoe uw huis scoort wat betreft energieverbruik, wat er al gedaan is aan isolatie en wat er nog meer zou kunnen worden gedaan? Dan komen we graag een keer langs.  Weet u dit allemaal al, ook dan komen we graag met u in contact om uw ervaringen te horen en de gegevens te kunnen delen met de andere bewoners. 

Stuur dan een berichtje naar ons e-mailadres: duurzaam@bvme.nl.