Linkjes

 

 

http://www.facebook.com/cultuuroverdag  Geen tijd of zin om ’s avonds uit te gaan? Maar wilt u overdag wel een mooie film zien, een muziekuitvoering bijwonen of een theatervoorstelling bezoeken? Voor iedereen ‘met tijd overdag’ gaat de vrijwilligersgroep Cultuur Overdag dit mogelijk maken, in samenwerking met Het Klooster in Nuenen.

https://www.4hetleven.nl  Bent u op leeftijd en komt u weinig buiten de deur? Ga dan met ons mee! Stichting Vier het Leven organiseert film-, theater- en concertbezoeken voor ouderen (vanaf 65 jaar). Geniet met een klein gezelschap van een heerlijke middag of avond uit! Wij begeleiden u persoonlijk van deur tot deur. Want samen uit is samen genieten! Gaat u met ons mee?

www.parochieheiligkruisnuenen.nl   Biedt levensbegeleiding en ouderenpastoraat, in enkele gevallen in samenwerking met de Protestanse Gemeente Nuenen. Zij bieden o.a. bezoek aan ouderen en zieken, felicitaties bij 75-plussers, communie aan huis, rouwbegeleiding en gespreksgroep voor gescheiden mensen. Mail: parochieheiligkruisnuenen@onsnet.nu, telefoon 040-283 1210, werkdagen van 9 tot 12.

www.burgernet.nl   Wilt u ook een actieve rol spelen bij de veiligheid van uw woon- en leefomgeving?

afvalkalender.nuenen.nl   De gemeente Nuenen presenteert hier de online afvalkalender. Als inwoner kunt u zien wanneer bij u in de straat het rest-, gft-afval, plastic en oud papier wordt opgehaald.

www.ruimtelijkeplannen.nl   Vanaf 1 januari 2010 moet elke gemeente bestemmingsplannen digitaal maken. U kunt de digitale bestemmingsplannen van de gemeente Nuenen op deze site vinden.

www.ouderenfonds.nl Het ouderenfonds zet zich uitsluitend in voor kwetsbare ouderen in Nederland. De missie hierbij is: Het helpen van ouderen in Nederland voor wie onvoldoende zorg en aandacht is vanuit de maatschappij en daarmee de kwaliteit van leven van deze groep bevorderen, zoals: bestrijden eenzaamheid en armoede, vergroten van veiligheid en bevorderen van een goede zorgen een gezonde oude dag. ZILVERLIJN is een project van het ouderenfonds: vind u het leuk om regelmatig gebeld te worden voor een gezellig gesprek? Bel 0900-60 80 100.

www.alleszelf.nl    Hoe kunnen mensen tot op de hoogste leeftijd zelfstandig blijven wonen? Het zoeken, vinden, vergelijken en direct gebruiken van diensten is daarbij belangrijk; voor ouderen, mantelzorgers en hulpverleners. Alleszelf.nl onderzoekt hoe dit in Nederland is geregeld. Hier vindt u steeds meer informatie en diensten.

www.haalmeeruitdeweg.nl   Website in het kader van Beter Bereikbaar Zuid-oost Brabant met alle wegwerkzaamheden in de regio.

www.flightradar24.com   Wat vliegt over onze wijk (en de rest van Europa) ?

Nederland in beeld